DUROI SWN

VPB-plicht sociaalwerkorganisaties

Op 26 oktober, 3 en 4 november jl. heeft Sociaal Werk Nederland respectievelijk te Eindhoven, Utrecht en Zwolle een drietal bijeenkomsten georganiseerd, waarbij in samenwerking met de Belastingdienst en DUROI voorlichting is gegeven over de mogelijke VPB-plicht van sociaalwerkorganisaties. De presentaties van zowel de Belastingdienst als DUROI die tijdens deze drie, volledig volgeboekte, bijeenkomsten zijn gehouden, kunt u hieronder downloaden als PDF. Tevens vindt u ook nog een tweetal documenten waaronder het Zorgbesluit en het Subsidiebesluit.

 

VPB-toolkit

Tijdens de bijeenkomsten is tevens toelichting gegeven over de voor Sociaal Werk Nederland door DUROI ontwikkelde VPB-toolkit. Deze helpt u bij het beoordelen en onderbouwen van uw VPB-positie en stelt u in de gelegenheid om in een volledig veilige omgeving uw vrijwilligersregistratie bij te houden op de wijze waarop u voor een, in de regel, forse aftrekpost van fictieve loonkosten in aanmerking komt, waarbij:

  • U direct een vrijwilligersovereenkomst kunt genereren,
  • U inzicht heeft in de hoogte van de aftrekbare fictieve loonkosten, en
  • U de mogelijkheid heeft om op anonieme basis deze aftrekpost door de Belastingdienst te laten controleren (dus zonder integrale overdracht van alle vrijwilligersgegevens).

Als u onderstaande gegevens invoert, dan nemen we contact met u op om de toegang tot de VPB-toolkit te regelen. Wilt u demo-toegang, geef dit dan aan in het formulier.

 

 

 

Kosten toolkit

De kosten voor de VPB-toolkit bedragen € 1.000 (inclusief BTW) per jaar en € 500 (inclusief BTW) per jaar voor iedere extra juridische entiteit binnen de groep van uw instelling. Extra gebruikers kosten € 50 (inclusief BTW) per gebruiker per jaar.

 

Beoordeling VPB-toolkit

Indien u een beoordeling van uw VPB-positie wenst door DUROI, kunt u dat aangeven in de toolkit, zodra u alle vragen hebt beantwoord en gevraagde uploads in het dossier aanwezig zijn. Er zal dan telefonisch contact met u worden opgenomen om hierover verdere afspraken te maken. De kosten van deze beoordeling zijn in zekere mate afhankelijk van de complexiteit van het dossier en bedragen tussen de € 1.250 en € 2.500 (inclusief BTW).