Nieuws

Author: Wil Peters Period: 201402

Selected: Wil Peters201402

Remove selection(s)

Banen weg in finance en accountany door automatisering?

Er komt een revolutie op ons af, die dezelfde impact zal hebben als de industriële revolutie in de 19de eeuw. Dat stellen de auteurs van 'The Second Machine Age'. Het proces van exponentiële technologische vernieuwing zal ingrijpende gevolgen hebben voor de samenleving, de economie en de arbeidsmarkt. Wat zijn de gevolgen voor banen in finance en accounting? En hoe kun je voorkomen dat je overbodig wordt?

Lees meer

Kostenbesparen door verhogen datakwaliteit

Voor u als financieel manager zijn alle kosten zichtbaar. Toch? Het is de vraag of dit het geval is. In uw organisatie zijn data en informatie de verbindende schakel. Bij 90% van de organisaties is de kwaliteit van onder meer klantcontactdata echter niet op peil. Op korte termijn kunt u door het verbeteren van de datakwaliteit besparen. In Harvard Business Review is namelijk becijferd dat elke procent datavervuiling zorgt voor...

Lees meer

Groeiende stroom rapportages en dashboards vernietigt waarde

Bij veel organisaties zijn er vele tientallen en soms zelfs honderden rapportages beschikbaar om het management informatie te geven over hoe de zaken er voor staan. Hele afdelingen (soms 'Business Intelligence Competence Centers' (BICC) genoemd) worden opgetuigd als goed geoliede 'rapportage- en dashboardfabrieken'. Big Data staat blijkbaar ook garant voor Big Volume met direct verdrinkingsgevaar voor de managers die al die rapporten moeten verwerken. Miljoenen euro's zijn hiermee gemoeid.

Lees meer