drs. Marijn van Acht MRE

  • Fiscalist

Contact

Over Marijn

Om mijn fiscale kennis op een maatschappelijk betrokken manier in te zetten, ben ik als fiscalist met name betrokken bij lokale overheden en non-profit organisaties zoals woningcorporaties en zorg. Daarnaast heb ik een expertise in fiscaliteit bij vastgoed.

Sinds 2002 heb ik me als interne en externe fiscalist ingezet bij verschillende organisaties, en ik heb een bijzondere expertise van gemeenten. Ik adviseer over btw, het btw-compensatiefonds, overdrachtsbelasting en vennootschapsbelasting. Daarnaast heb ik een bredere achtergrond in vastgoed en daarbij de Master of Real Estate (MRE) opleiding afgerond.

Met de invoering van de Wet modernisering Vpb-plicht overheidsondernemingen kwam mijn gemeentelijke ervaring met btw en het bcf samen met mijn ruime ervaring in vennootschapsbelasting. Ik heb daarom ruim 100 gemeenten en verbonden partijen mogen ondersteunen bij de inventarisatie en implementatie van de Vpb-plicht. Inmiddels ondersteun ik veel van hen nog steeds op verschillende gebieden, waaronder het opzetten van fiscale beheersing.