Hans Delleman

  • Partner, eigenaar
  • Fiscalist

Contact

Over Hans

Sinds 1990 werk ik als fiscaal jurist met specialisatie vennootschapsbelasting. Ik startte mijn loopbaan bij de Belastingdienst, waar ik gedurende 6 jaar deel uitmaakte van het team dat zich richt op de bouw- en vastgoedsector.

De ervaring die ik opdeed bij de Belastingdienst is nog dagelijks van toegevoegde waarde. Ik werkte daarna enkele jaren als tax manager bij PWC. Sinds 1999 ben ik partner bij DUROI, waar ik me gespecialiseerd heb in VPB-plicht van non-profit instellingen, in het bijzonder woningcorporaties en gemeenten. In die hoedanigheid begeleid ik meerdere woningcorporaties vanaf de introductie van de belastingplicht in 2006.

Met deze achtergrond en kennis van de nieuwe VPB-wetgeving voor overheidsondernemingen ben ik in het najaar 2014 gestart met het opleiden van veel medewerkers van gemeenten op het gebied van de gevolgen van de VPB-plicht voor overheidsondernemingen. Inmiddels ben ik, samen met mijn collega’s, bij meerdere gemeenten actief op het gebied van met name de VPB en fiscale risicobeheersing.