Fiscale oplossingen voor gemeenten

Gemeenten krijgen in toenemende mate te maken met BTW, VPB en Loonheffingen vanwege hun grote verscheidenheid aan activiteiten. Fiscale sturing, - risicobeheersing en - compliance behoren niet tot de kernactiviteiten van een gemeente. Du ROI biedt gemeenten daarom diverse fiscale oplossingen.

Onze betrokken mensen zijn de kern van onze dienstverlening. Zij combineren specialistische fiscale kennis van gemeenten en onze geautomatiseerde data-analyses om samen uw organisatie verder te brengen.
Marijn van Acht

Eindverantwoordelijke Gemeenten

Marijn van Acht

Eindverantwoordelijke Gemeenten

Tax Control

Wij helpen gemeenten bij het versterken van hun fiscale beheersing, het inrichten en monitoren van het TCF en bij HT-trajecten met de Belastingdienst. Wij bieden hiervoor tevens ondersteuning met ons werkstroomprogramma: Amando

BTW-advies

Onze BTW specialisten adviseren gemeenten over BTW en BCF, onder meer door het (her)berekenen van het mengpercentage en het uitvoeren van fiscale analyses en statistische steekproeven. Daarnaast bieden wij hiervoor handzame tooling: Gemstone

VPB-advies

We adviseren gemeenten op het gebied van de vennootschapsbelasting, verzorgen de fiscale positie in de jaarrekening en stellen de aangifte vennootschapsbelasting op. Wij hebben specifiek rekenmodellen ontwikkeld voor gemeentelijke grondexploitaties waarmee gemeenten ook zelf bepaalde werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Loonheffingen/WKR-advies

Met slimme analyses en steekproeven maken we voor gemeenten risico's en kansen voor de WKR inzichtelijk. Daarnaast bieden we hands-on ondersteuning bij de ‘WKR-aangifte’ en adviseren we over allerlei loonheffing onderwerpen.

Software

We beschikken over specifiek voor gemeenten ontwikkelde software voor fiscale analyse (Gemstone) en fiscale werkstromen, planning en dossiervorming (Amando).

Opleiding

We verzorgen fiscale opleidingen en cursussen, op locatie bij de gemeente of op een externe locatie.

Waarom kiezen voor du ROI?

Du ROI is landelijk één van de weinige spelers die zich specifiek richt op gemeenten. Du ROI is uniek door de combinatie van onze:

  1. Maatschappelijk betrokken mensen,
  2. Met specialistische kennis van fiscaliteit bij gemeenten,
  3. Wiens slagkracht wordt vergroot door onze zelf ontwikkelde IT-oplossingen voor data-analyses bij gemeenten.

Deze combinatie maakt ons uniek in de markt en wij durven te zeggen dat wij met onze IT-producten voorop lopen in de markt.