Fiscale oplossingen voor gemeenten

Gemeenten krijgen in toenemende mate te maken met BTW, VPB en Loonheffingen vanwege hun grote verscheidenheid aan activiteiten. Fiscale sturing, - risicobeheersing en - compliance behoren niet tot de kernactiviteiten van een gemeente. DUROI biedt gemeenten daarom diverse fiscale oplossingen.

DUROI beschikt over gekwalificeerde accountants, belastingadviseurs en it-auditors. We zijn al vele jaren actief op het gebied van fiscale beheersing. DUROI beschikt zelf over een convenant Fiscaal Dienstverlener met de Belastingdienst. Meer weten over wat we op het gebeid van Horizontaal Toezicht voor jouw organisatie kunnen betekenen? Lees onze thema-pagina over (het nieuwe) Horizontaal Toezicht
Marijn van Acht

Eindverantwoordelijke Gemeenten

Marijn van Acht

Eindverantwoordelijke Gemeenten

Horizontaal Toezicht

Wij helpen gemeenten bij het versterken van hun fiscale beheersing, het inrichten en monitoren van het TCF en bij HT-trajecten met de Belastingdienst. We bieden hiervoor diverse producten en diensten aan, kijk bij Horizontaal Toezicht voor meer informatie.

BTW-advies

Onze BTW specialisten adviseren gemeenten over BTW en BCF, onder meer door het (her)berekenen van het mengpercentage en het uitvoeren van fiscale analyses en statistische steekproeven. Daarnaast bieden wij hiervoor handzame tooling: LIAS Horizontaal Toezicht (voorheen: Gemstone)

VPB-advies

We adviseren gemeenten op het gebied van de vennootschapsbelasting, verzorgen de fiscale positie in de jaarrekening en stellen de aangifte vennootschapsbelasting op. Wij hebben specifiek rekenmodellen ontwikkeld voor gemeentelijke grondexploitaties waarmee gemeenten ook zelf bepaalde werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Loonheffingen/WKR-advies

Met slimme analyses en steekproeven maken we voor gemeenten risico's en kansen voor de WKR inzichtelijk. Daarnaast bieden we hands-on ondersteuning bij de ‘WKR-aangifte’ en adviseren we over allerlei loonheffing onderwerpen.

Software

We beschikken over specifiek voor gemeenten ontwikkelde software voor fiscale analyse (LIAS Horizontaal Toezicht (voorheen: Gemstone)) en fiscale werkstromen, planning en dossiervorming (Amando).

Opleiding

We verzorgen fiscale opleidingen en cursussen, op locatie bij de gemeente of op een externe locatie.

Waarom kiezen voor DUROI?

DUROI is landelijk één van de weinige spelers die zich specifiek richt op gemeenten. DUROI is uniek door de combinatie van onze:

  1. Maatschappelijk betrokken mensen,
  2. Met specialistische kennis van fiscaliteit bij gemeenten,
  3. Wiens slagkracht wordt vergroot door onze zelf ontwikkelde IT-oplossingen voor data-analyses bij gemeenten.

Deze combinatie maakt ons uniek in de markt en wij durven te zeggen dat wij met onze IT-producten voorop lopen in de markt.

Bekijk hier ons complete gemeente team.