Stappenplan voor een financieringsaanvraag

Jij bent klaar om te investeren in jouw onderneming. Vaak kom je dan al snel bij de bank terecht voor de aanvraag van krediet of financiering. Je raakt vervolgens verstrikt in een (online) web van ingewikkelde financiële documenten en procedures, waarvoor je niet over de kennis en tijd beschikt. Deze frustratie horen wij telkens terug van ondernemers. Als financieel sparringpartner nemen wij die frustratie weg en helpen we bij elke financieringsaanvraag.

Benieuwd hoe we jouw financieel traject samen succesvol doorlopen? Onze financieel expert Angela vertelt het je in vier simpele stappen!

 

1. Jouw financieringsbehoefte inventariseren

Het traject start uiteraard bij de inventarisatie van jouw behoefte. Waar ga je in investeren? En wat heb je hiervoor nodig? Samen bekijken we uitgebreid wat de hoogte van de financiering dient te zijn, waarbij wij jou voorzien van eerlijk en helder advies. Wie weet kun je namelijk jouw investering veel slimmer inrichten. Het beste eruit halen op een efficiënte wijze, daar gaan we voor!

 

2. Alle financieringsmogelijkheden in kaart brengen

Wanneer we weten welke financiering je nodig hebt, brengen we alle mogelijke financiers in kaart. Wij vinden het belangrijk om eerst alle puzzelstukjes naast elkaar te leggen, voordat we naar de bank als traditionele financier stappen.

Misschien heb je eigen vermogen dat je zelf wil inbrengen of zijn er nog andere investeerders, zoals vrienden en familie, die vermogen willen inbrengen. Ook leggen we verbinding met mogelijke co-financiers. Denk hierbij aan crowdfunding, business angels of investerings- en financieringsfondsen. Het doel is om jouw financiering zo effectief en efficiënt mogelijk in te vullen. Hierbij kijken wij dus verder dan uitsluitend een aanvraag bij de bank.

 

3. De benodigde documenten klaarmaken

Wanneer duidelijk op papier staat hoe jouw financiering wordt ingevuld, kunnen onze eigen fiscalisten en accountants alle financiële documenten voor je in orde maken. Het is ook mogelijk om de samenwerking met jouw eigen fiscalisten en accountants op te zoeken. Wij weten precies welke gegevens benodigd zijn voor een bank of andere financiers en zijn volledig op de hoogte van alle ‘kleine lettertjes’. Daarnaast snappen wij dat die warboel aan documenten voor jou wellicht ingewikkelde materie kan zijn. Daarom nemen we samen alle feiten en cijfers door die jij dient aan te leveren. Wanneer de documenten gereed zijn, bespreken we dit uiteraard ook op heldere wijze met je. Zo weet jij exact wat op papier wordt gezet en mis je geen enkel detail. Wij op onze beurt ook niet.

 

4. Alles indienen bij de financiers en samen wachten op succesvol resultaat

Onze ondersteuning stopt niet nadat alle financiële documenten zijn aangeleverd. Wij zijn samen met jou dit financieringstraject aangegaan dus blijven wij jouw partner tot we gezamenlijk resultaat hebben geboekt (en verder). Wij staan aan jouw zijde bij het indienen van alle documenten, zijn aanwezig bij mogelijke gesprekken met financiers en checken geregeld de stand van zaken tijdens het wachten op (hopelijk positief) antwoord. Samen doen we er alles aan om jouw investering en groei waar te maken. Krijgen we groen licht van de bank en financiers? Dan zijn wij tot slot net zo euforisch met het resultaat als jij.

 

Ben jij van plan om te investeren in jouw onderneming en heb je hulp nodig bij de financiering ervan? Neem dan contact op met Angela Schoenmakers. Dan bespreken we samen hoe wij je kunnen ondersteunen in jouw traject.