• bezoek ons op adres Leidenlaan 16, 6229EZ MAASTRICHT
  • (+31) (0)43 - 350 21 50
  • info@duroi.nl

Training statistical sampling

Auditing en controlling zonder inzet van statistical sampling is heden ten dage ondenkbaar.
Door voortschrijdende automatisering kunnen transacties steeds vaker aan een integraal onderzoek worden onderworpen. Toch blijft het in detail controleren van individuele transacties noodzakelijk om vast te stellen of de kenmerken van de transactie overeenstemmen met de werkelijkheid.

Bovenstaande stelling kan eenvoudig met een voorbeeld worden geïllustreerd: Tot de uitgaven van een woningcorporatie behoren de uitgaven met betrekking tot onderhoud en verbetering van vastgoed. Het antwoord op de vraag wanneer er voor de vennootschapsbelasting sprake is van een onderhoudsuitgave en wanneer van een uitgave met betrekking tot verbetering is afhankelijk van de feiten en omstandigheden van het individuele geval. Kan nu zomaar worden blind gevaren op de vastlegging in de administratie voor de kwalificatie onderhoud of verbetering? Wat als voor de beoordeling van de juistheid van de kwalificatie brondocumenten nodig zijn die welliswaar gearchiveerd zijn, maar niet in gesctructureerde digitale vorm voorhanden zijn? Dit laatste is een mooie omschrijving van 'papieren brondocumenten'. Geautomatiseerde bestandscontrole (data-analyse) zal in deze situatie weinig soelaas bieden. Voor het beoordelen van de juistheid van het label 'onderhoud' of 'verbetering' van duizenden reparatie- en verbeteringen die in een boekjaar hebben plaatsgevonden, moet elke registratie afzonderlijk worden gecontroleerd aan de hand van de aanwezige brondocumenten (reparatie-order, planning, tekeningen, contracten, etc.). Dit zijn de situaties waarin statistische steekproeven kunnen helpen.

Cursussen statistical sampling

De doelgroep bestaat uit mensen die actief zijn als financieel-, operationeel- of extern accountant, (tax) controller of een vergelijkbare functie vervullen waarbij vaardigheden op het vlak van statistical sampling gewenst zijn.

*Prijzen exclusief BTW en eventuele reis-en verblijfkosten.

Statistical sampling

Introductie

In-house
1-5 deelnemers: €1.399,-
6+ deelnemers: op aanvraag
 

Klassikaal
€299,- per persoon
  • 1/2 dag
  • Geen certificaat
Statistical sampling

Basis

In-house
1-5 deelnemers: €1.899,-
6+ deelnemers: op aanvraag
 

Klassikaal
€499,- per persoon
  • 1 dag
  • Inclusief certificaat
  • Inclusief evualuatie versie Arbutus Analyzer

In-house versus klassikaal

Kiest u graag zelf de datum uit, volgt u de training liever in uw eigen vertrouwde omgeving of heeft u meerdere werknemers binnen uw bedrijf die een training gaan volgen? Dan is een in-house training voor u de beste keuze. Onze experts komen bij u langs waar en wanneer u wilt. Vindt u het geen probleem om bij één van onze classroom locaties langs te komen en vind u het fijn om ook ervaringen te delen en te netwerken met werknemers van andere bedrijven die dezelfde training komen volgen? Dan adviseren wij u om een klassikale training te volgen.

Trainers

Wij werken alleen met doorgewinterde experts die ruime ervaring hebben met het verzorgen van trainingen op het gebied van data-analytics en het gebruik van audit en controlling software.

Contact

Als u geïnteresseerd bent in Analyzer of in onze trainingen en aanvullende wensen heeft, neem contact op.