• bezoek ons op adres Leidenlaan 16, 6229EZ MAASTRICHT
  • (+31) (0)43 - 350 21 50
  • info@duroi.nl

drs. Marijn van Acht MRE

  • Senior Manager Belastingadvies

Contact:

m.vanacht@duroi.nl
+31623717009

Social media:

Ogen

Over Marijn

Vanuit mijn studie fiscale economie ben ik in 2002 begonnen bij een Big 4 kantoor, waar ik mijn fiscale basis heb gelegd. Om mijn fiscale kennis op een maatschappelijk betrokken manier in te zetten, heb ik de overstap gemaakt naar gemeente Eindhoven als fiscalist voor rijksbelastingen. Dit zag met name op de loonbelasting, btw en het btw-compensatiefonds. Veel van mijn advisering zag op vastgoed en grondexploitatie gerelateerde transacties, waardoor mijn interesse op dit gebied groeide. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar een internationaal georiënteerde fiscale vastgoedpraktijk, waarbij mijn cliënten onder meer bestonden uit beleggers, ontwikkelaars, bouwbedrijven en vastgoedfondsen. Daarbij adviseerde ik over de btw, overdrachtsbelasting en ook over vennootschapsbelasting.

Naast deze functie heb ik de opleiding tot master of real estate afgerond, zodat ik op meer facetten kan meedenken over vastgoed. Hierbij schreef ik mijn scriptie over fiscaal risicomanagement bij woningcorporaties.

Met de invoering van de Wet modernisering Vpb-plicht overheidsondernemingen kwam mijn gemeentelijke ervaring samen met mijn ervaring in de vennootschapsbelasting. Ik heb ruim 75 gemeenten en verbonden partijen fiscaal ondersteund bij de inventarisatie en implementatie van de Vpb-plicht.

Samen met de collega’s uit het gemeenteteam bieden wij oplossingen, waarbij wij geautomatiseerde, intelligente data-analyses combineren met gedegen fiscale kennis. Hierdoor kunnen wij risico’s signaleren, de feiten inventariseren en fiscaal technisch analyseren, opvolgen en beheersen. Hiermee bieden wij het volledige scala van Fiscaal Management.