• bezoek ons op adres Leidenlaan 16, 6229EZ MAASTRICHT
 • (+31) (0)43 - 350 21 50
 • info@duroi.nl
Blogposts van thema : Tax ControlToon alle posts

De rol van du ROI bij het inrichten van het TCF

Tax Control

De eerste drie maanden van het jaar zitten er al weer op! Het is voorbij gevlogen. We hebben weer de nodige mooie gemeenten mogen begeleiden bij het op orde brengen van de fiscaliteit. Deze gemeenten gebruiken Gemstone of zijn met behulp van Gemstone ondersteunt.

 • 03-04-2019
Lees meer 

Gemstone ondersteunt vanaf vandaag ook Decade Financials!

Tax Control

Vandaag hebben we weer een mijlpaal bereikt met onze Gemstone Tax Control oplossing voor gemeenten. Gemstone is de gereedschapskist die wij gemeenten aanreiken voor het doorlichten van de administratie, zodat ze zelf kunnen testen of ze fiscaal in control zijn. Tot nu toe kon Gemstone overweg met data uit de administratieve pakketten Key2Financiën en Civision Middelen. Daar is vandaag het financiële pakket Decade Financials aan toegevoegd.

 • 28-03-2018
Lees meer 

Zeeuwse gemeenten fiscaal in control met Gemstone

Tax Control

Afgelopen dagen 2 mooie Zeeuwse gemeenten geholpen om fiscaal in control te komen met Gemstone BTW en LH/WKR.

 • 14-03-2018
Lees meer 

Hoe moeilijk is het om WKR-compliant te zijn?

Tax Control

Uitdaging voor de WKR is om alle uitgaven die WKR-gerelateerd zijn netjes van het juiste WKR-label te voorzien. Hoewel het labelen voor veel organisaties al een hele opgave is, vormt compleet krijgen van alle WKR-uitgaven vaak een nog grotere uitdaging. De volgende screenshots laten in een paar beelden zien hoe gemakkelijk het is om alle WKR-gerelateerde uitgaven in de financiële administratie op te sporen.

 • 06-03-2018
Lees meer 

Is de belastingdienst zelf in control?

Tax Control

De Belastingdienst beheerst de eigen fiscaliteit niet, ondanks de vele veelal lokale inspanningen. Er is sprake van een structureel onvoldoende fiscale beheersing binnen de Belastingdienst. Dit is de conclusie van projectteam 2016 naar de stand van zaken met betrekking tot de fiscale beheersing van de Belastingdienst, uitgevoerd in opdracht van de Raad van Bestuur van het directoraat generaal Belastingdienst.

 • 04-07-2017
Lees meer 

Individuele klantbehandeling waardevol voor Belastingdienst

Tax Control

De juistheid en volledigheid van aangiften verbetert door een individueel convenant horizontaal toezicht. Dit blijkt uit een onderzoek naar de effecten van individuele klantbehandeling die de Belastingdienst toepast bij grote ondernemingen. De conclusie van het rapport is dat individuele klantbehandeling en horizontaal toezicht een waardevolle vorm van toezicht op grote organisaties is.

 • 28-06-2017
Lees meer 

Fiscalisten: controle blijft onmisbaar in toezicht Belastingdienst

Tax Control

Bij de Belastingdienst woedt een aanhoudende discussie over de vraag wat het vertrekpunt moet zijn bij toezicht op het bedrijfsleven: vertrouwen of wantrouwen. Ook fiscalisten verschillen hierover van mening.

 • 16-06-2017
Lees meer 

Optimaliseer uw TCF met Gemstone en RiskRhino

Tax Control

Het is van belang dat fiscale onjuistheden tijdig worden gesignaleerd en gecorrigeerd. Wachten met corrigeren tot het moment dat de jaarrekening wordt opgemaakt of pas na verloop van een aantal jaren aangeven, is onvoldoende. Een goed werkend TCF zorgt ervoor dat onverwachte naheffingen en boetes tot het verleden behoren.

 • 13-06-2017
Lees meer 

Nieuwe baas Belastingdienst: horizontaal toezicht moet anders

Tax Control

Volgens de nieuwe baas van de Belastingdienst moet het omstreden ‘horizontaal toezicht’, waarin de Belastingdienst de aangiften van vertrouwde bedrijven nauwelijks meer controleert, worden gemoderniseerd. ‘Nederland moet zich aansluiten bij internationale ontwikkelingen op dit gebied,’ aldus de brief die in handen is van platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, FD en Trouw.

 • 27-05-2017
Lees meer 

Fiscale beheersing: kan het efficiënt?

Tax Control

Fiscale beheersing is altijd maatwerk waarbij de genomen risicobeheersingsmaatregelen moeten zijn afgestemd op de organisatie en de fiscale risico’s die zich voordoen. Het beheersingsraamwerk – ook wel ‘Tax Control Framework’ (TCF) genaamd – moet de organisatie in staat stellen belangrijke risico’s detecteren en te corrigeren. Het middel moet niet erger zijn dan de kwaal. In de praktijk schieten organisaties nogal eens door als het gaat om het treffen van fiscale beheersmaatregelen. Ze doen veel overbodige moeite of focussen zich op onbelangrijke risico’s. Kan het efficiënt?

 • 12-05-2017
Lees meer 

Nut steekproeven voor beoordelen vpb-plicht gemeenten

Tax Control

Op LinkedIn is door Henk Roosendaal een interessante vraag opgeworpen: Vennootschapsbelasting en steekproef. Zinvol of zinloos? Deze post is een poging om op deze vraag antwoord te geven.

 • 17-06-2015
Lees meer