• bezoek ons op adres Leidenlaan 16, 6229EZ MAASTRICHT
  • (+31) (0)43 - 350 21 50
  • info@duroi.nl
Blogposts van periode : 2017-06Toon alle posts

Individuele klantbehandeling waardevol voor Belastingdienst

Tax Control

De juistheid en volledigheid van aangiften verbetert door een individueel convenant horizontaal toezicht. Dit blijkt uit een onderzoek naar de effecten van individuele klantbehandeling die de Belastingdienst toepast bij grote ondernemingen. De conclusie van het rapport is dat individuele klantbehandeling en horizontaal toezicht een waardevolle vorm van toezicht op grote organisaties is.

  • 28-06-2017
Lees meer 

Ontwikkelingen ten aanzien van grondexploitaties

Vennootschapsbelasting

Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen over de vennootschapsbelasting in gemeenteland. Wij gaan in op de laatste ontwikkelingen ten aanzien van de grondexploitaties. Er bestaan nog altijd veel ‘open einden’ hoe met de grondexploitaties moet worden omgegaan in het kader van vpb-heffing. De actuele ontwikkelingen zijn als volgt.

  • 22-06-2017
Lees meer 

Fiscalisten: controle blijft onmisbaar in toezicht Belastingdienst

Tax Control

Bij de Belastingdienst woedt een aanhoudende discussie over de vraag wat het vertrekpunt moet zijn bij toezicht op het bedrijfsleven: vertrouwen of wantrouwen. Ook fiscalisten verschillen hierover van mening.

  • 16-06-2017
Lees meer 

Optimaliseer uw TCF met Gemstone en RiskRhino

Tax Control

Het is van belang dat fiscale onjuistheden tijdig worden gesignaleerd en gecorrigeerd. Wachten met corrigeren tot het moment dat de jaarrekening wordt opgemaakt of pas na verloop van een aantal jaren aangeven, is onvoldoende. Een goed werkend TCF zorgt ervoor dat onverwachte naheffingen en boetes tot het verleden behoren.

  • 13-06-2017
Lees meer 

Status suppletieaangifte in relatie tot TCF

BTW

Regelmatig komen er vragen over de suppletieaangiften. Veel gemeenten komen er bij het opmaken van de jaarrekening achter dat in aftrek gebrachte btw in feite gecompenseerd had moeten worden, of omgekeerd. Veelal tillen zij hier niet al te zwaar aan, omdat deze bedragen elkaar compenseren en gaan over tot suppletie en compensatie.

  • 07-06-2017
Lees meer 

Verleggingsregeling telecommunicatiediensten

BTW

Recent is gebleken dat carrouselfraude omzetbelasting zich heeft uitgebreid naar de telecommunicatie-diensten. Deze diensten worden dan buiten de EU ingekocht en via diverse schakels in Nederland doorverkocht. Omdat de handel ‘vluchtig’ is, listingsverplichtingen ontbreken en geen sprake is van fysieke vervoersbewegingen, is de bestrijding van deze fraude moeilijk.

  • 07-06-2017
Lees meer