• bezoek ons op adres Leidenlaan 16, 6229EZ MAASTRICHT
  • (+31) (0)43 - 350 21 50
  • info@duroi.nl
Blogposts van periode : 2017-05Toon alle posts

Notitie Openingsbalans SVLO

Vennootschapsbelasting

Verleden week is de langverwachte SVLO-notitie verschenen over de fiscale openingsbalans. In deze nieuwsbrief gaan wij in op de inhoud van de notitie en de praktische toepassing.

  • 30-05-2017
Lees meer 

Nieuwe baas Belastingdienst: horizontaal toezicht moet anders

Tax Control

Volgens de nieuwe baas van de Belastingdienst moet het omstreden ‘horizontaal toezicht’, waarin de Belastingdienst de aangiften van vertrouwde bedrijven nauwelijks meer controleert, worden gemoderniseerd. ‘Nederland moet zich aansluiten bij internationale ontwikkelingen op dit gebied,’ aldus de brief die in handen is van platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, FD en Trouw.

  • 27-05-2017
Lees meer 

Fiscale beheersing: kan het efficiënt?

Tax Control

Fiscale beheersing is altijd maatwerk waarbij de genomen risicobeheersingsmaatregelen moeten zijn afgestemd op de organisatie en de fiscale risico’s die zich voordoen. Het beheersingsraamwerk – ook wel ‘Tax Control Framework’ (TCF) genaamd – moet de organisatie in staat stellen belangrijke risico’s detecteren en te corrigeren. Het middel moet niet erger zijn dan de kwaal. In de praktijk schieten organisaties nogal eens door als het gaat om het treffen van fiscale beheersmaatregelen. Ze doen veel overbodige moeite of focussen zich op onbelangrijke risico’s. Kan het efficiënt?

  • 12-05-2017
Lees meer