• bezoek ons op adres Leidenlaan 16, 6229EZ MAASTRICHT
  • (+31) (0)43 - 350 21 50
  • info@duroi.nl
Blogposts van periode : 2012-08Toon alle posts

Veel gemaakte fouten bij organisatieveranderingen

IT-audit

Veel grote implementatietrajecten mislukken, omdat er te veel nadruk is op wát er geïmplementeerd gaat worden en te weinig aandacht is voor het waarom van de implementatie: het communicatie en changemanagement vraagstuk.

  • 30-08-2012
Lees meer 

Moet IT onder Finance vallen?

IT-audit

In hedendaagse organisaties valt IT veel vaker onder deverantwoordelijkheid van de financiële functie. Logisch ook,omdat finance toch eindverantwoordelijk is voor deintegriteit van alle data binnen de onderneming. Maar waarvinden financials eigenlijk zelf dat de verantwoordelijkheidvoor IT zou moeten liggen?

  • 29-08-2012
Lees meer 

Presenteren: Cijfers boeien niet, het verhaal erachter wel!

IT-audit

De meeste mensen denken dat financiële presentaties vooral interessant zijn voor financiële mensen zelf. Regelmatig worden presentaties over financiën zelfs gezien als saai, terwijl u als financieel expert wel beter weet. Er zit een hele wereld achter deze cijfers!

  • 18-08-2012
Lees meer 

4 CFO's over cloud computing: "Onzekerheid en onveiligheid is prioriteit nummer 1"

IT-audit

Cloud computing is bezig aan een opmars in de bestuurskamers. Daar waartechnologie lange tijd het domein was van de CIO en de IT-afdeling, gebeurt het steeds vaker dat ook de CFO nadrukkelijk is betrokken bij de beslissing over IT. Zie ook dit bericht.

  • 16-08-2012
Lees meer 

Websites liggen doorlopend onder vuur

IT-audit

Beveiligingsbedrijf Imperva uit de VS heeft onderzoek gedaan naar de kwetsbaarheid van websites. Daarvoor werden 50 websites nauw in de gaten gehouden. Het bleek dat de sites gemiddeld 274 keer per jaar werden aangevallen door kwaadwillenden. De kroon spande een site die in een jaar 2700 aanvallen te verduren kreeg.

  • 07-08-2012
Lees meer 

Toegevoegde waarde van data-analyse

IT-audit

Prosperius.bv is gespecialiseerd in het toepassen van data-analyse op allerlei terreinen. Maar wat is data-analyse en wat is het nut ervan? Welke hulpmiddelen zijn er? Hoe pak je een data-analyse aan en welke tools kun je gebruiken?

  • 06-08-2012
Lees meer 

Implementatie Scenario AGS2 bekend gemaakt

IT-audit

Het eerste kwartaal 2013 wordt gestart met het uitfaseren DSI en het in product ie nemen van AGS2 Invoer. De wijze waarop de implementatie AGS2, zowel intern Belastingdienst als Extern Bedrijfsleven, vormgegeven gaat worden is vastgesteld.

  • 01-08-2012
Lees meer