• bezoek ons op adres Leidenlaan 16, 6229EZ MAASTRICHT
  • (+31) (0)43 - 350 21 50
  • info@duroi.nl

IT-audit

Wat is IT-audit?

IT Audit is de onafhankelijke en deskundige oordeelsvorming over de kwaliteit van Informatie Technologie (IT), signaleren van tekortkomingen en advisering over mogelijke verbeteringen. IT-auditing is een specialisme binnen het vakgebied auditing. Tot enkele jaren geleden heette het vakgebied EDP-Auditing, ofwel beoordeling van 'Electronic Data Processing'. De laatste decennia heeft IT-auditing zich verbreed tot de relatie tussen bedrijfsprocessen en automatisering. Kijk hier als u meer wilt weten over de domeinen die IT-audit bestrijkt.

De moderne IT-auditor beoordeelt verschillende kwaliteitsaspecten van informatietechnologie. Terwijl men zich vroeger in het bijzonder concentreerde op betrouwbaarheid, continuïteit en beveiliging is de huidige auditor, de RE (Register EDP-auditor), in staat een breder spectrum van kwaliteitsaspecten te beoordelen zoals vertrouwelijkheid en integriteit van de informatie alsmede beschikbaarheid, controleerbaarheid, effectiviteit, efficiëncy en beheersbaarheid van de systemen.

De kosten voor de uitvoering van een IT-audit zijn afhankelijk van de reikwijdte van het onderzoek. Als u ons hierover informeert, zullen wij een passende offerte uitbrengen. Neem contact op als u geïnteresseerd bent in de uitvoering van een IT-audit.

du ROI Kernteam IT-audit

De volgende medewerkers van du ROI houden zich elk vanuit de eigen expertise bezig met IT-audits:

Partner Accountant, IT-auditor Senior manager Junior consultant Sales & Marketing Executive

 

Wat zijn IT-audit thema's?

In onze nieuwssectie publiceren we regelmatig artikelen over IT-audit. klik op onderstaande knop om de IT-audit gerelateerde artikelen te bekijken. Dit geeft een beeld van de onderwerpen waarvoor u ons kunt inzetten.

 

Informatie over IT-audit thema's